Всеукраїнський тиждень права 2018

10 грудня відзначається як День прав людини. З 10 по 14 грудня в Кривоозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 проводився вже традиційний Всеукраїнський тиждень права, у якому активну участь взяли всі учні школи.

З метою надання правової освіти дітям, формування у них правової свідомості та культури в школі проводили різноманітні заходи.

Тиждень розпочався 10 грудня проведенням Всеукраїнського уроку «Права людини». До цього уроку підготували тематичні газети, стіннівки, у бібліотеці — книжкові виставки літератури правового змісту.

Протягом тижня у закладі проходили різноманітні конкурси, ігри інформаційного, освітнього та виховного характеру на правову тематику; було організовано « Правову кіномережу» − відео перегляд та аналіз фільму на правову тематику та проведення правового тренінгу «Як не стати жертвою злочину». Було організовано Флешмоб «Правове дерево».

Тиждень права показав, що практично кожен учень знає, що серед основних його прав: право на життя, право на здоров’я, право на навчання, право на повагу до себе. Це невеликий перелік прав людей, встановлених законодавством України, які повинні забезпечуватися державою. Винні ж у порушенні таких прав несуть юридичну відповідальність.

Під час заходів наголошувалося, що основна мета держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами і так далі.

Кiлькiсть переглядiв: 713