Всесвітній День толерантності з ВІЛ-позитивними людьми

Із метою формування ціннісного ставлення до здорового способу життя, привернення уваги до проблеми поширення венеричних хвороб, інформування учнів про ВІЛ/СНІД та запобігання поширенню інфекції, виховання толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих, його профілактики в Кривоозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 було проведено ряд заходів із нагоди Всесвітнього Дня толерантності з ВІЛ-позитивними людьми, який щорічно відзначається 1 грудня.

Заходи розпочались із того, що кожен учень школи та педагогічні працівники мали змогу прикріпити червону стрічку, як символ боротьби зі СНІДом, і висловити свою надію на майбутнє без СНІДу. У школі були розміщені плакати та інформаційні стенди відповідної тематики та проведений флешмоб «Ми – проти СНІДу», під час якого було створено символічну червону стрічку як свідчення того, що наша сила у єдності, що усі ми рівні, усі разом зуміємо протистояти підступній та невиліковній хворобі та підтримуємо тих, хто живе з цією хворобою. Було проведено бліц-опитування «Що ти знаєш про ВІЛ/СНІД» з метою виявлення якості знань учнів щодо цієї хвороби.

Психологом школи проведений виховний захід –«За лінією, де темрява».. Ведучі донесли інформацію про ВІЛ та СНІД, про те, як саме вірус потрапляє в організм людини, про шляхи передачі ВІЛ/СНІДу, а також про умови, за яких інфекція не передається. Протягом усього заходу ведучі наголошували на необхідності кожної людини усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної недуги. А на завершення прозвучав відеокліп «Вибір є», який ще раз підтвердив, що тільки від нас самих, від нашого розуміння ризику, нашої поведінки залежить наше здоров'я.

Сподіваємося, що цими заходами ми змогли привернути увагу молоді до небезпеки СНІДу.

Кiлькiсть переглядiв: 627